Přípravka - Česká Třebová

    Podrobněji se vrátím k nedělnímu turnaji přípravek v České Třebové a podrobněji rozebereme zápas od zápasu. Tak popořadě, odjezd 7:00 a první utkání celého turnaje 8:10 hod. s domácí Lokomotivou. Dosti nervózní začátek a v půli stále 0:0. V Třebovské bráně předváděl Jan Hriško svoje umění a držel soupeře dlouho ve hře. I když herní převaha byla znatelná gól ne a ne přijít. Po odstřelování Třebovské brány se míčku ujal Jirka Bureš a svoji neústupností poslal z brankové čáry míček do brány. To byl první a důležitý gól v čase 18:45!!! Sedm vteřin před koncem pojistil výhru Pavel Meluzín. Střely na bránu 7:25.

 

    Druhý zápas jsme po čekání začali v 11:30 proti odhodlaným Ježků. Vidět, asi nejmenší tým turnaje, hrát je radost. Takové nasazení a šikovnost malých hráčů je příslibem do budoucna. Tento mladý tým odolával až do času 6:49! Do té doby byl sénář stejný jako v prvním zápase. Znatelná převaha, bez gólu a přehuštěný prostor před bránou. Vytáhnout hru do středního pásma a prosadit se do otevřené obrany. Opět Jirka to pojal po svém, po lajdáckém faulu se vhazovalo v našem pásmu a záměr se vydařil. Dva góly ve vlastním oslabení přinesli klid a proměnily zápas k nepoznání. Skóre se zastavilo na 11:0. Do brány se trefil Zdenda, Denisa, Pavel, Ondra, Mates, Jirka, Honzík a první asistence ve vyšší kategorii si připsali Kuba, Martin a Dan. Výsledek znamenal postup z prvního místa skupiny B.

    Třetí zápas - semifinále. Soupeřem byl tým HBC Autosklo HAK Pardubice. Na minulém turnaji jsme s tímto soupeřem nehráli, protože nepostoupil ze skupiny. Možná soupeř očekával podobný vývoj jako s našimi předchozími soupeři. Ale po vyslechnutí "válečného" pokřiku autosklářů v šatně, přistoupili naši hráči k odvetě na hřišti. Čas 2:58, vedeme 2:0, soupeř si bere oddechový čas! Kdo byl den před turnajem se Svitavách na utkání starších žáků, viděl ve druhém utkání prohru Sršňů 0:10 s Autosklem. Cíl byl jasný a splněn, 10:0. Finále, ještě jsme nedostali gól?!

    Čtvrtý zápas - finále. OEZ Testa Letohrad se na minulém turnaji neprobojoval do finále a na prvním turnaji ve Svitavách zvítězil. Ze soupeře bylo znát odhodlání jít za vítězstvím. Kvalita soupeře prověřila naše umění. Tým bojoval a soustředěně se posouval k vítězství. První gól Honzíka Žouželky nás přiblížil prvnímu místu. Najednou bylo potřeba stále více té černé práce v poli. Dvě minuty před koncem rozhodl o osudu utkání a celého turnaje Tomáš Kavan, který byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem celého turnaje. Nejlepším hráčem Sršňů se stal Zdenda Beneš.

Sestava: Vojta Dvořáček, Zbyňďa Laštůvka, Sam Veselý, Terezka Radová, Ondra Holub, Zdenda Beneš, Deniska Kopecká, Jirka Bureš, Tom Kavan, Pavel Meluzín, Honzík Žouželka, Kuba Zavoral, Martin Horák, Dan Jirout.

A nakonec přece jen: Chytili jsme....

ZB

 

Naši partneři