TURNAJ O POHÁR PŘEDSEDY REGIONU - VYBOJOVÁN

V sobotu 23.2. zasáhly do jarní části sezóny první Sršni. V Pardubicích se konal v tělocvičně U Bylanky turnaj O pohár předsedy regionu v nově vznikající kategorii "mikropřípravka" ročníky narození 2006 a mladších. Pro tuto kategorii byl zvolen formát 3 hráči v poli bez brankáře. Roli brankáře supluje malý rozměr brány 60x45 cm. Tento první oficiální turnaj si přijelo vyzkoušet pět týmů z našeho regionu s možností použít i hráče ročníku 2005. Domácí Svítkov postavil dvě družstva a Ježci Heřmanův Městec taktéž. Náš tým se musel tedy prosadit mezi oddíly s dlouholetou hokejbalovou tradicí. První utkání s bílým týmem Ježků bylo zahřívací a soupeře srážely góly z velké vzdálenosti. Soupeře jsme drželi na odstup 1 až 2 golů a zápas jsme dotáhli do vítězného konce 5:4. Další utkání byla jako přes kopírák. Nervózní začátek, první gól, uklidnění celého družstva a získávání převahy nad soupeři. A tak jsme postupně porazili i druhý tým Heřmanova Městce 3:0 a oba týmy Svítkova 4:0 a 3:0. Naši nejmenší se tak stali historicky prvními vítězi turnaje "mikropřípravek" a z Pardubic si ovezli pohár za první místo.

Naši bojovníci ve složení:
Anetka, skvělý náhrávač na góly. Vypracovala gólové přihrávky pro všechny tři naše střelce.
Kuba, kapitán s přehledem a tahoun, když bylo potřeba rozhodnout byl tam.
Ondra, střelec k pohledání 8 gólú ze čtyř utkání, co dodat?!
Lukášek, nejmlaší a nejmenší člen našeho týmu, zaznamenal v sobotu svůj první soutěžní gól.
David, pracovitý a soustředěný, zlepšoval se a v posledním zápase chyběl kousíček od gólu.
A na závěr Martin, naše jistota v zadu. Klidný, nezmatkuje a je vždy na svém místě. To je ta "černá" práce, která není vidět, ale pro vítězsví je strašně důležitá.

 

Věříme, že tento formát hry pro nejmenší hokejbalisty se stane oblíbený a rozšířeným tak jako turnaje minipřípravky. Náš oddíl děkuje novému partnerovi firmě ZV KOVO s.r.o. za výrobu branek pro tuto kategorii, jejichž dodání nám umožnilo kvalitně potrénovat na turnaj.

Z.B.
 

Naši partneři